SIJOITUS PARISUHDE-ELÄMÄÄN MIKKELISSÄ – KORKOA KOROLLE?

Olen palannut parisuhdeasioiden pariin, joten A1-työskentely toimivan parisuhde- ja perhe-elämän puolesta Mikkelissä jatkuu. 

Jos ja kun

Parisuhde kohdallasi kunnossa! Se on silloin Kippis!!! Siirry suoraan artikkelin loppuun. Voit ladata taannoin julkaisemani kesäisen nettikirjasen. Maksutta.

Mikäli olet epävarma tärkeän ihmissuhteesi nykyisestä tilasta tai olet / olette ajautuneet johonkin kriisiin tällä rintamalla, suosittelen katsomaan oheisen trailerin (52 sek). Vastaa sen jälkeen muutamaan kysymykseen.

Jos jostakin teknisestä syystä et näkisi oheista lyhyttä videota, tässä pari aihetta sivuavaa fotoa parisuhteen kommunikoinnista. Liekö tämäkään toivottavin tila – toistuessaan?

SUHDESOVITTELU

SOVITTELUA kun suhde takkuaa…> koko video ja vähän enemmän, katso www.timojuutinen.fi/ajankohtaista

Julkaissut Timon Työnohjaus & Terapia Keskiviikkona 21. elokuuta 2019

 

Mättääkö parisuhde?

Onko sietokyky tapissa?

Suhde katkolla?

Sakkaako tulevaisuudensuunnitelmat?

Kipu- ja kitkakysymyksiin ei tunnu löytyvän omin konstein ratkaisuja…?

Artikkelin otsikko kielii siitä, että panostaminen parisuhde-elämään kannattaa, ja että parisuhteen hoitaminen kasvattaa korkoa lähellä olevillekin. Hyvässä ja pahassa. Tällöin helposti ajattelen aikuisten vaikutuspiirissä olevia lapsia.

Miksi panostaisin?

Ihminen yleensä panostaa asioihin, joita pitää elämänsä ja arkisen hyvinvointinsa kannalta tärkeinä.

Miten ihmiset ovat terapiaan hakeutumista perustelleet? Miksi he kääntyivät lähi-ihmissuhteissa tuntemiensa pulmien tähden esimerkiksi Timon Työnohjaus ja Terapiaan?

Pari- ja perheterapian asiakkaiden siteeraukset viimeksi (7-9/2019) kerätyn palautteen mukaan:

                             Neljä heistä perusteli lääkärin, työterveyden tai muun tunteman ”suosituksilla”. Muita sanottuja: ”En halua rasittaa ystäviä”, ”Jospa näin vanhempani eivät huolestuisi ennenaikaisesti”, ”Emme tahdo taakoittaa tuttuja omilla vaikeuksillamme”, ”Kokemusta aiemminkin solmujen avautumisesta”, ”Valitsimme yksityisen, näin vältämme sairauskertomuskirjaukset”, ”Etsin googlella, luin, vertasin ja valitsin”, ”Julkiselle jonotus kohtuuttoman pitkä”.

Miten se hyödyttäisi?

Olen tehnyt tästä kysymyksestä aiemmin laajemman blogikirjoituksen. Tekstiin tuli kymmenen lyhyttä lukijapalautetta. Voit lukea koko kupletin juonen klikkaamalla kuvaa/linkkiä.

Kirjoitin muutama vuosi aiemmin blogitekstin otsikolla Uskottomuus. Teksti innoitti erään pariskunnan pariterapiaan A1:een. He sanoivat viimeisessä tapaamisessamme, että eräs tuohon kirjoitukseen liittämäni biisi oli tullut heille merkittäväksi pontimeksi terapiaan. Kuulet tämän biisin klikkaamalla linkkiä artikkelin lopussa (musa: Harmaita Enkeleitä).

 

Mitä se maksaa?

Sijoittaminen parisuhteeseen on suhteellista. Euroissa. Tämän näkemyksen olen kuulut vuodesta toiseen.

Eräs kuvasi mm. tätä seikkaa julkisesti Suomi24 sivulla:

Kaikki uudet yksilö-, pari- tai perheterapian kontaktit edellyttävät ja alkavat ns. arviokäynnillä. Arviokäynnin kesto Timon Työnohjaus ja Terapiassa (TTT) on noin tunti ja vartti ja se maksaa 60 € /käteisellä kuittia vastaan. Arviokäyntejä toteutetaan tapauskohtaisesti 1-3 krt. Tällöin selviää mahdollisen varsinaisen terapian tarve ja toteutusmahdollisuudet: Kuka? Ketkä? Kuinka kauan? Mitä se maksaa? Minä tilitän asianmukaiset verot valtiolle, mutta en tietoja kävijöistä.

Parisuhde- ja perheterapia 2020

Lue lisää / kuuntele:

Maksutta nettikirjanen:  https://www.timojuutinen.fi/Kesaopas_kahdelle_web.pdf

Harmaita Enkeleitä -musa:  https://youtu.be/wJ6qKX1UT8s

 

2 replies
 1. Paluumuuttaja Kukkoset
  Paluumuuttaja Kukkoset says:

  Olemme tosiaankin palanneet perheenä takaisin Mikkeliin. Havaitsimme ilmoituksen TTT:stä. Ja se palautti paljon muistoja ajasta ennen täältä lähtöä. Perhekriisi, johon me vauhdikkaat vanhemmat olimme syypäitä.

  Onneksi löysimme Sinut (työterveyden suosituksin). Ne terapeuttiset keskustelut, vaikka ne olivat jossakin vaiheessa pirullisen piinaavia, ne kuitenkin ’pelastivat’ meidän perheen kierteen. Vanhempi lapsistamme, joka jo elää keskellä omaa pikkulapsi perhe-elämää, on useasti muistellut sitä kuinka arvomme ja arki meillä kotona muuttui.

  Kirjoitat tässä blogissa, että ”hyvässä ja pahassa” meidän aikuisten keskinäisyys välittyy lapsiimme. Niin se takulla on. Sen me allekirjoitamme.

  Kaunis kiitos Kukkosilta Sinulle Timo! Teet mitä arvokkainta työtä perhe-elämän parhaaksi. Me olemme sen kokeneet. Menestystä edelleen!

  Vastaa
 2. Jaska
  Jaska says:

  Mustakin meilläki porukoiden parisuhde parani. En tiedä millä reseptillä, mut tämä tyyppi (Timppa) se oli. Tämä täsmää ja varma. Sit on sekin, että avovaimo kertonut päiväkodissa pikku-skidin rauhottuneen. Jos olisin pomo antaisin bonukset. Mut kun en, sanon vaan: Hyvää työtä! Jeesaaa vaan jengiä.

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *