PARISUHDE-ELÄMÄ 2020

APUA & TUKEA 
(Johdanto)

Parisuhde-elämä 2020 apua ja tukea. Johdannossa suunnataan muutaman koetellun vinkin äärelle parisuhde-elämän arjessa. Historian kautta, näin voisi tiivistää. Virike tälle kirjoitukselle ja sen sisällölle tuli kuin puun takaa.

Nyt on pakko kirjoittaa… ja tämän saa julkaista…

Viikonloppuna Britannia erosi EU:sta. Mutta me juhlimme Mikkelissä samaan aikaan 15-vuotisia… Skoolasimme, koska päädyimme palaamaan yhteen…

Meillä ne tehtävät – kumma kyllä – ovat vielä muistilapulla tallella” 

Nämä lauseet ovat otteita Timon Työnohjaus ja Terapian (TTT) verkkosivulle tulleesta palautteesta. Se liittyi vuoden 2020 ensimmäiseen blogikirjoitukseeni, Parisuhdeterapia Mikkelissä – sijoitus korkoa korolle?  Kommenttipalaute on kokonaisuudessaan katsottavissa artikkelin lopussa olevassa Replies-kohdassa, (A-L ja M-V _ 3.2.2020) klikkaamalla tästä

Kun luin tuon saapuneen kommentin, kykenin hetken harkinnan jälkeen muistamaan henkilöt. Pariterapeuttiset ja osin sovittelevat keskustelut sijoittuivat henkilöiden asumuseron ajankohtaan, reilut kymmen vuotta sitten. Se mihin työskentelymme lopulta johti, siitä minulla ei ollut varmuutta. En ollut tavannut tai törmännyt Mikkelissä kumpaankaan avioparin henkilöistä, työskentelymme jälkeen.  Saapunut palaute sisälsi vastauksen.

Samalla tuo heidän kirjoituksensa synnytti minussa peräänantamattoman ´uteliaisuuden´ selvittää, mitä olivat nuo ”sydämessä ja aivoissa vastakaikua” synnyttäneet kotitehtävät. Olivatko ne sillä tavoin keskeisiä ja koskettavia, joihin kannattaisi palata vielä vuoden 2020 perhe-elämää ajatellen?

Otin asiasta selvää. Tavoitin sähköisesti ja puhuimme puhelimitse. Tässä kohdassa on syytä todeta, että olen varmistanut asianosaisilta kahteen eri otteeseen sen, että he todellakin sallivat (itse asiassa toivoivat!) asian tämän kaltaista käsittelyä, ”heitä tunnistamatta”.

Selvisi, että taannoinen työskentelymme oli keskittynyt neljään eri asiakokonaisuuteen, ”teema-avaimeen” tai ”tukijalkaan”, kuten he sanoivat muistilappuaan lukien.

Mitä nämä neljä olivat?

(I) historian merkitys

(II) keskinäisen kommunikaation todellisuus

(III) henkilökohtaisen vastuun ottaminen

(IV) kuviteltu tulevaisuus

Nyt vuosikymmen on toinen. Jotkin asiat ovat kuitenkin läpäiseviä.

Lisää yksilöllistä ymmärrystä parisuhde-elämän parhaaksi!

Tämä pyrkimys läpäisee toimintaani parisuhdetyössä ja sovittelutehtävissä. Se on muuttumaton toiveeni sellaisessa tilanteessa, jossa henkilöt hakevat apua ja tukea parisuhdekriisissään. Tästä tiivistystä luettavissa vaikkapa Hyvinvoinnin ykköset sivulta. Tästä.

Tulen jäljempänä kuvailemaan noita taannoisia ”avaimia” tai ”tukijalkoja”, lisäksi samoja kotitehtäväkysymyksiä kuin silloin ennen. Kaikki tämä kuitenkin sovelletulla tavalla. Avioparin parisuhdekriisiä ei enempää avata. Alkuperäisiä historian hetkiä ja henkilöitä ei voi jäljittää. 

Kutsun lukijaa kasvattamaan omaa ymmärrystään parisuhdeasioissa. Tulevat kysymykset ja vihjeet on tarkoitettu puntaroitavaksi kulloisenkin lukijan omassa todellisuudessa. Toivon, että näin saisit apua ja tukea lisäymmärryksen muodossa.

Siirry varsinaiseen Parisuhde-elämä 2020 Apua ja tukea artikkeliin. Pohdi siellä eteen tulevaa materiaalia itsesi ja kokemasi parisuhde-elämän kannalta. Sillä paneudun ”historian havinaan”, ja mitä siitä voisi oivaltaa enemmän ”tässä ja nyt” todellisuudessa. Jatka klikkauksella tästä.