VOITTO – TAPPIO – kumpi parempi? Osa II

Tämä on otsikon toinen osa, osaksi itsenäinen (aikuisen tuntoja), toisaalta jatkoa ensimmäiselle kirjoitukselle (lapsuus- ja nuoruustuntoja). Valitse koko `skaalaus` tai vain tämän aukeaman asiat.

Aloitan kolmella kuvalla ja niiden synnyttämistä mielikuvista. Toivon ajatuksesi lentävän!

Kuvat

Mitä Sinulle viestivät?

 

kommunikaatio parisuhteessa

Palikat

Arvosta omia ajatuksiasi – kerro kaverille, mitä kuvat Sinulle ilmentävät!…

Olen kirjoitellut ammatillisia blogimietteitä eri alustoille. Niistä olen saanut minun mittapuun mukaan sangen runsaasti aivan henkilökohtaista palautetta. Osa viesteistä on ollut erittäinkin henkilökohtaisia ja intiimejä. Palautteen antajan luvalla näitä asiakas- tai käyttäjäkirjoituksia on myös toisten luettavissa toistasataa viestiä (tällä hetkellä). Jotkut palautteista ovat liittyneet nimenomaisesti edellä mainitsemiin ammatillisiin videoihini.

Eräs henkilö minulle lähettämässään kysyi ja toivoi, että avaisin sitä, mitä 3K Savon partnerivideoklipissä sanon aivan lopuksi. Jos katsot ja kuuntelet, sanon …voitto rinnan mitalla riittää Kommentoija toivoi avattavan tuota linjausta. Löydät ”kokonaisvaltaisesti – kotoisasti – koilliseen” -videon katseltavaksesi tämän artikkelin lopussa.

Ajattelen edelleenkin, että minulle voitto rinnan mitalla riittää – jopa joskus samassa suhteessa häviö on parasta, joskin kirpaisevaa. Voiko tappion kanssa elää? Ajattelen, että sopusoinnussa itsensä ja elämänsä kanssa oleva tyyppi ainakin voi. Annan Sinulle yhden elävän esimerkin suomalaisesta miehestä, pikaluistelija Poutalasta.

 

http://3ksavo.fi/wp-content/uploads/2017/05/Palvelut-numerot-04.jpg

 

Minun silmissä Mika Poutala on esimerkillinen urheilija ja ihminen. Hienoa oli havaita se tapa, jolla hän käsitteli arvokisojen neljännen sijansa 500 metrin pikaluistelussa. Muistatko?

Liitän oheen (loppuun) videon miehestä. 10 minuuttia pettymyksestä (!)… Voin jo tässä kohden sanoa, että silloin kun elämä on tasapainossa, niukan tappion iskemä tikari on vain kumia!  Voitko Sinä ajatella samoin?

En availe enempää omassa videossani esittämääni. Annan tämän toisen avata lisää. Olitpa urheilijatyyppi tai et. Me molemmat voimme oppia jotain lisää suositellusta Aki Hintsan Voittamisen anatomia kirjasta. Saatat olla sen jo lukenutkin.

Jätän ilmaan kysymyksen, riittääkö Sinulle voitto rinnan mitalla  – urheilussa, elämässä tai ansainnan äärellä? Ja syventävä tuumailu puolestaan virinnee, kun joudumme arvioimaan palkintojen ulkopuolelle jäämistä. Siihenkin on varauduttava samoilla elämän tantereilla.

Minkä puolesta Sinä seisot tai kaadut?

Arvostathan itseäsi kertoaksesi kaverille!

 

Tekstissä mainitut videot:

Mika Poutalan sanoma – ”… ei tekis pahaa nuokkuvan nuorenkaan kuulla…”. Liputan videolinkin jakamista paitsi tuolle ryhmälle myös niille aikuistuneinne, jotka tällä hetkellä ovat ”siipi maassa”!

Tämän blogikirjoituksen ensimmäisessä osassa viittasin kehittyvän henkilön omien luontaisten taipumusten tiedostamiseen ja näiden taipumusten hyödyntämiseen pärjäämistä silmällä pitäen. Tämä Tube-videoni, jossa myös mainittu ”voitto rinnan mitalla” -seikka, on kokonaisuudessaan katsottavissa tästä.

4 replies
 1. Hubaa... Hyötyä!
  Hubaa... Hyötyä! says:

  TTT:n Timolla jälleen välähti. Olen niin kiitollinen ansiokkaista, avarakatseisista ja ytimeen iskevistäsi. Kerron taas tästä ulkomaille kesäksi menneelle kaverille!

  Vastaa
 2. Samat sanat - by Kikkana & Pietu E-Savo
  Samat sanat - by Kikkana & Pietu E-Savo says:

  Olen samaa mieltä edellisen kanssa: me voimme kriisiparina (oltuamme) hyvin suositella A1:ssä koettua. Timo on inhimillinen ja ymmärtävä ammattilainen. Monipuolinen ja paneutuva kuten nämä blogitkin.

  Vastaa
 3. Sosionomi
  Sosionomi says:

  Palautetta työnohjauksesta

  Hei Timo! Lyhyt palaute/arvio tänne Voitto – Tappio -osastoon työnohjauksesta A1:ssä! Koin yksilötyönohjauksen tärkeänä. Siinä sai jutella rauhassa asiat, ja yleensä löytyi yhdessä uusia näkökulmia asioihin. Voin suositella lämpimästi muillekin! 🙂

  Vastaa
 4. HR pääl Keuruu
  HR pääl Keuruu says:

  Saat minut / meidät miettimään toistuvasti… Videosi ovat vetäviä, havainnollisia ja porautuvia…Ammattimies asialla. Kiitän TTT!

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *